HTML

HTML

A BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszék hallgatói és oktatói blogja az Android platformról.

Facebook

Friss topikok

  • édesebb élet: www.gsmbutik.hu/sony-xperia-xz2-tukrozodes-es-uva-uvb-mentes-uvegfolia-tempered-glass (2018.05.18. 01:30) Kutatók éjszakája - 2014
  • lajthabalazs: Nem admoboztam azóta. Hétfőn lesz egy elóadás az Ericssonos Android klubbon, ahol lesz szó a témár... (2011.12.03. 07:09) Reklám-tapasztalatok
  • A Tata: szeretnék érdeklődni, hogy nem diák is jelentkezhet-e ilyen tanfolyamra; akár programozói előképze... (2011.02.03. 16:51) Újévi gyorstalpaló 2. - Adatok
  • lajthabalazs: 80 requestnél jött egy reklám, aztán semmi. Most 120 requestem volt, és két telefonon is 3G-n is ... (2011.02.02. 20:52) Don't download!
  • EvilHedgehog: Tanulságos. Ezért nem raktam én sem főzött ROM-ot a Galaxy S-re pedig csábító volt... (2011.01.29. 10:29) Softkeyboard

Linkblog

Újévi gyorstalpaló

2010.12.20. 14:23 lajthabalazs

A labor sikerén felbuzdulva több Android-os rendezvény közül az első egy gyorstalpaló sorozat lesz, ahol az alkalmazás-fejlesztéshez általában szükséges technológiai elemeket, módszereket és buktatókat mutatjuk be.

A sorozat első alkalma január 7-én pénteken, 10:30-kor kezdődik az IB210-ben. Elsősorban azoknak szól, akik még sohasem fejlesztettek Android-ra, de már egy vagy több programozási nyelvben, platformban mélyebb ismeretekre tettek szert - nem hátrány, ha az egyik a Java, J2EE.

Az alkalmak anyaga utólag megtalálható lesz majd e blogon, videókra azonban senki se számítson. Az alkalmak egy 60 - 90 perces előadásból és az azt követő 2-3 órás gyakorlatból fognak állni. Utóbbit a tanszéki laborban ejtjük meg, ahol a rendelkezésre álló gépek száma fogja a létszámkorlátot adni. Ez a határ bővíthető, ha valaki saját géppel érkezik. Saját gép használata esetén a telepítsétek a környezetet valamikor az ünnepek közt (részletes útmutató az Android fejlesztői oldalon).

Az első alkalom anyaga nem fog túlmutatni a korábban leadott mérésen, ezért akik azt a mérést elvégezték, azok a második alkalomnál csatlakozzanak. Megpróbálunk még két alkalomnak helyet találni a vizsgaidőszakban, melyek az adatbázis-, file- és hálózatkezelésről, valamint a felhasználói felületről, valamint a 2D-s és 3D-s grafikai megjelenítéséről szólnak majd. Reméljük, hogy ez a három alkalmas csomag hatékonyan fogja felkészíteni a résztvevőket arra, hogy saját ötleteiket, elképzeléseiket Androidos környezetben valósíthassák meg.

A rendezvény célja, hogy ne csak az Androiddal, hanem a tanszékkel is ismerkedjetek, ezért jelentkezni kizárólag tanszéki doktoranduszoknál és tanáraitoknál lehet, körülbelül 35-en férünk el, prioritást élveznek a korán jelentkezők, azok, akik addigra végeztek minden vizsgájukkal, valamint akik jelest kaptak az alábbi tárgyak valamelyikéből: Analízis, BSZ, THSZ, Adatbázisok, Grafika. Szakirányú diploma, tudományos fokozat előny.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edudroid.blog.hu/api/trackback/id/tr442527939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása